Mazurek króliczkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

49

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1.5 łyżeczki

350 gramów

300 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić. Ubić pianę z białek z cukrem, a gdy będzie sztywna dodać żółtka.

Krok 2

Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wlać ostudzoną Kasię. Po ostygnięciu udekorować wg. uznania.

Krok 4

Posmarować dżemem brzoskwiniowym.

Krok 5

Do dekoracji można użyć kiwi, ananasów, lukru w różnych kolorach, białej i ciemnej czekolady, galaretek różnego koloru, migdałów, orzechów włoskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek króliczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również