Mazurek krówkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

437

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1.25 szklanki

1 opakowanie

25 dekagramów

3 sztuki

polewa:

20 dekagramów

25 dekagramów

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier puder i cukier waniliowy wymieszaj.

Krok 2

Następnie dodaj Kasię i żółtka. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 30 min.

Krok 3

Następnie ciastem wyłóż prostokątną blaszkę. Piec 20 min w temp. 180 st.

Krok 4

Przygotowanie polewy: Rozpuść Kasię, dodaj pokruszone krówki.

Krok 5

Podgrzewaj na małym ogniu, aż masa osiągnie jednolitą konsystencję.

Krok 6

Ostudzone kruche ciasto polej ciepłą polewą i wedle uznania udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek krówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mazurek kawowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również