Mazurek Marzeny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

69

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

25 dekagramów

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć w naczyniu na puszystą masę.

Krok 2

Aromat migdałowy wlać do owej masy, aby pięknie pachniały nasze rarytasy.

Krok 3

Zaraz do masy dodajemy proszek do pieczenia i szklankę cukru do osłodzenia.

Krok 4

Utrzeć żółtka i jajko z cukrem i śmietaną, bo uzyskać konsystencję idealnie wymieszaną. Złączyć je z Kasią i mąką, po czym wszystko razem wymieszać dokładnie, aby wszelkie grudki rozetrzeć ładnie.

Krok 5

Rozłożyć całość na blachę Kasią wysmarowaną i tartą bułką posypaną.

Krok 6

Emulsją z rozkłóconego żółtka wierzch posmarować i pokrojonymi w plastry migdałami całość udekorować. 30 min. w temperaturze 150’ C ciasto pieczemy po czym z piekarnika mazurka wyjmujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek Marzeny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również