Mazurek orzechowo-kokosowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

276

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

5 łyżek

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

krem:

20 dekagramów

10 łyżek

20 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

5 łyżek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszać mąkę z proszkiem, wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i zimną Kasię.

Krok 2

Posiekać nożem, szybko zagnieść.

Krok 3

Wstawić na 30 min. do lodówki.

Krok 4

Przygotować w tym czasie masę.

Krok 5

Rozpuścić Kasię.

Krok 6

Zagotować z cukrami i 5 łyżkami wody.

Krok 7

Dodać orzechy i wiórki.

Krok 8

Ostudzić.

Krok 9

Ciasto rozwałkować na dużej brytfannie, nakłuwać.

Krok 10

Posmarować marmoladą,a na to wyłożyć masę.

Krok 11

Po upieczeniu polukrować dowolnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek orzechowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej