Mazurek owocowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

90

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

35 dekagramów

25 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

dodatki:

1 puszka

1 sztuka

1 sztuka

3 dekagramy

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 słoik

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę należy przesiać, żółtka oddzielić od białek i ugotować, następnie przetrzeć je przez sito.

Krok 2

Do mąki dodać Kasię, przesiany cukier i wcześniej przygotowane żółtka. Następnie należy zagnieść kruche ciasto i pozostawić je w chłodnym miejscu na około 30 minut.

Krok 3

Ciasto należy ułożyć w prostokątnej blasze o niskich brzegach. Wstawić je do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.

Krok 4

Następnie gorący mazurek zsunąć z blachy.

Krok 5

Górę mazurka posmarować masą czekoladową a następnie przyozdobić wcześniej odpowiednio pokrojonymi owocami i gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mazurek musli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej