Mazurek pomarańczowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

36

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

12.5 dekagrama

25 dekagramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 puszka

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z połową cukru, żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Zmieszać z pianą z białek, włożyć do natłuszczonej formy.

Krok 3

Upieczony placek przeciąć na pół i przełożyć marmoladą.

Krok 4

Ze sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę, utrzeć z cukrem, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i resztę cukru.

Krok 5

Utrzeć na gęsty lukier.

Krok 6

Posmarować mazurek i wstawić na krótko do ciepłego piekarnika, wysuszyć i udekorować bakaliami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurki marynowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej