Muffinki czeko-wiśniowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

100 gramów

150 gramów

2 sztuki

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i ostudzić.

Krok 2

W jednym naczyniu wymieszać mokre składniki (jogurt, jaja, Kasię), a w drugim suche (mąkę, cukier, proszek, sodę, kakao).

Krok 3

Mokre wlać do suchych, dodać wiśnie i pokrojoną na drobno czekoladę, wymieszać do połączenia się składników (pozostawienie grudek wskazane :).

Krok 4

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 wysokości.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 20-25 minut w temp. 200st.C.

Krok 6

Po upieczeniu wystudzić, posypać cukrem pudrem. (z podanych składników wyszło 15 muffinek)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej