Muffinki czekoladowe z maślanym kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

578

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

220 gramów

110 gramów

6 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.6 szklanki

120 gramów

1 sztuka

0.75 szklanki

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce miksujemy jajka z cukrem, na jasną i puszystą masę.

Krok 2

Dodajemy stopniowo mąkę, kakao, proszek do pieczenia, wanilię oraz mleko. Na koniec mieszamy powstałą masę z Kasią i dodajemy pokrojoną gorzką czekoladę, którą wcześniej mieszamy z łyżką mąki.

Krok 3

Piekarnik nagrzewamy do 180 C, formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy Kasią i wysypujemy bułką tartą.

Krok 4

Przekładamy do ¾ wysokości i pieczemy ok. 25 min.

Krok 5

Krem maślany: miękką Kasię ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.

Krok 6

Każdy krem możemy zabarwić jadalnymi barwnikami spożywczymi. Na wystudzoną muffinkę, wyciskać krem maślany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki czekoladowe z maślanym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej