Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

0.6 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżki

25 sztuk

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki sypkie połączyć ze sobą. Składniki mokre wymieszać dokładnie razem, a następnie połączyć z sypkimi i ponownie wymieszać na jednolitą masę. Gotowe ciasto wlać do papilotek na wysokość ok 2/3.

Krok 2

Piec 30 min w temp. 170 stopni C. Gotowe pozostawić do przestygnięcia.

Krok 3

Bita śmietanę ubić i za pomocą szprycy udekorować muffinki. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach a następnie posypać i udekorować truskawka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej