
Składniki
ciasto:
0.5 szklanki
farsz:
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
3 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
null
1 opakowanie
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Figi obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Ciasto rozpuść na patelni, a następnie dodaj figi i sok z dwóch pomarańczy.
Krok 3
Rozrób ciasto naleśnikowe i dodaj skórkę pomarańczową.
Krok 4
Smaż na oleju i zawijaj w różki z figowym farszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej