
Składniki
2 sztuki
250 gramów
20 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę umyj i ponakłuwaj delikatnie widelcem, ale tak aby mięso się nie rozpadło. Przygotuj garnek z zimną wodą i gotuj ją przez ok. 30 minuty. Po tym czasie odcedź ją i odłóż do wystygnięcia.
Krok 2
Przygotuj ciasto. Wymieszaj ze sobą dokładnie 3 surowe jaja, drożdże, szczyptę cukru i płaską łyżeczkę soli. Dodaj mąkę i śmietanę i wyrób na gładkie, jednolite ciasto. Możesz wspomóc się robotem kuchennym.
Krok 3
Przygotuj blaszkę wysmarowana tłuszczem i przełóż do niej ciasto.
Krok 4
Zimną kiełbasę obierz ze skórki i delikatnie wciśnij w ciasto, tak aby cała się przykryła. Nie rób tego za mocno, bo może opaść podczas pieczenia. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 35-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej