Niemiecka kiełbasa w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niemiecka kiełbasa w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

20 mililitrów

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę umyj i ponakłuwaj delikatnie widelcem, ale tak aby mięso się nie rozpadło. Przygotuj garnek z zimną wodą i gotuj ją przez ok. 30 minuty. Po tym czasie odcedź ją i odłóż do wystygnięcia.

Krok 2

Przygotuj ciasto. Wymieszaj ze sobą dokładnie 3 surowe jaja, drożdże, szczyptę cukru i płaską łyżeczkę soli. Dodaj mąkę i śmietanę i wyrób na gładkie, jednolite ciasto. Możesz wspomóc się robotem kuchennym.

Krok 3

Przygotuj blaszkę wysmarowana tłuszczem i przełóż do niej ciasto.

Krok 4

Zimną kiełbasę obierz ze skórki i delikatnie wciśnij w ciasto, tak aby cała się przykryła. Nie rób tego za mocno, bo może opaść podczas pieczenia. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 35-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej