Zapiekanka z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

null

null

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry. Gotuj je przez 5 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Cukinie bez obierania pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką masła.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym ułóż najpierw ugotowane ziemniaki, następnie cukinię. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkami. Na wierzch połóż piórka masła.

Krok 5

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej