
Składniki
750 gramów
null
null
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry. Gotuj je przez 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
Cukinie bez obierania pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką masła.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym ułóż najpierw ugotowane ziemniaki, następnie cukinię. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkami. Na wierzch połóż piórka masła.
Krok 5
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej