Zapiekanka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

null

null

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry. Gotuj je przez 5 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Cukinie bez obierania pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką masła.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym ułóż najpierw ugotowane ziemniaki, następnie cukinię. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkami. Na wierzch połóż piórka masła.

Krok 5

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej