Składniki
750 gramów
null
null
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry. Gotuj je przez 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
Cukinie bez obierania pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką masła.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym ułóż najpierw ugotowane ziemniaki, następnie cukinię. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkami. Na wierzch połóż piórka masła.
Krok 5
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej