
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
5 łyżeczek
3 łyżeczki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i usuń ości. Następnie pokrój na paluszki o długości 4 centymetrów i posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2
Płatki kukurydziane zmieszaj z zawartością Fixu Nuggetsy Knorr.

Krok 3
Roztrzep jajko w naczyniu. Maczaj w nim kawałki ryby, następnie panieruj w mieszance Fixu Knorr z płatkami.

Krok 4
Rybę smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu ułóż kawałki ryby na papierowych ręcznikach, żeby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 5
Marchewkę i czerwoną paprykę pokrój w słupki. Przygotuj sos, znajdujący się w opakowaniu Fixu Knorr, mieszając go z ketchupem i majonezem.

Krok 6
Warzywa podawaj z rybą i sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi
Małe kawałeczki soczystego dorsza, mintaja lub innej białej ryby, usmażone w chrupiącej panierce – to popularne i bardzo lubiane przez dzieci paluszki rybne lub nuggetsy znane ci pewnie z restauracji typu fast food. Na południu Europy w barach i restauracjach hiszpańskich małe panierowane rybki serwowane są jako przekąski lub przystawki przed daniem głównym. Ich sekret tkwi w panierce, w której zamiast bułki tartej użyto płatków kukurydzianych. Są genialnie chrupiące – dosłownie strzelają pod zębami. Do nuggetsów w tej wersji doskonale pasuje warzywne crudites czyli słupki świeżych jarzyn, np. marchewki lub ogórka – alternatywa dla frytek świetna przekąska do zajadania np. przed telewizorem. Całość koniecznie musisz mieć w czym zanurzyć – najlepiej w aksamitnym sosie tysiąca wysp na bazie majonezu, ketchupu i przypraw.