
Składniki
180 gramów
800 gramów
60 gramów
4 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Płatki owsiane wsyp do miseczki.

Krok 2
Pomarańczę umyj dokładnie miękką szczoteczką pod bieżącą wodą. Zetrzyj trochę skórki do miseczki, a następnie obierz ją i pokrój w kostkę, dodaj do płatków.

Krok 3
Dodaj miód, całość delikatnie wymieszaj. Owsiankę polej jogurtem, a następnie posyp pokruszonymi orzechami.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej