Owsianka słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka słodko-kwaśna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
7 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

800 gramów

60 gramów

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Płatki owsiane wsyp do miseczki.

Owsianka słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Pomarańczę umyj dokładnie miękką szczoteczką pod bieżącą wodą. Zetrzyj trochę skórki do miseczki, a następnie obierz ją i pokrój w kostkę, dodaj do płatków.

Owsianka słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Dodaj miód, całość delikatnie wymieszaj. Owsiankę polej jogurtem, a następnie posyp pokruszonymi orzechami.

Owsianka słodko-kwaśna - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej