Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

250 gramów

100 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do miski, dodaj żółtko jaj, 1 łyżkę oleju, wodę, mleko i przyprawę w Mini kostkach pietruszka Knorr.

Krok 2

Ciasto dokładnie wymieszaj, z białek ubij pianę i dodaj do ciasta delikatnie łącząc ze sobą.

Krok 3

Parówki obierz z folii, następnie maczaj każdą parówkę w cieście i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej