
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado zdejmij skórkę, usuń pestkę i pokrój na równe części.
Krok 2
Na liście sałaty wyłóż awokado a następnie szynkę i krewetki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Szynkę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Krewetki oprósz przyprawą Knorr.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło i usmaż zamarynowane krewetki.* Przestudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej