Awokado z krewetkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Awokado z krewetkami i szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

20 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z awokado zdejmij skórkę, usuń pestkę i pokrój na równe części.

Krok 2

Na liście sałaty wyłóż awokado a następnie szynkę i krewetki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Szynkę pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Krewetki oprósz przyprawą Knorr.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło i usmaż zamarynowane krewetki.* Przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej