
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado zdejmij skórkę, usuń pestkę i pokrój na równe części.
Krok 2
Na liście sałaty wyłóż awokado a następnie szynkę i krewetki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Szynkę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Krewetki oprósz przyprawą Knorr.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło i usmaż zamarynowane krewetki.* Przestudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej