
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado zdejmij skórkę, usuń pestkę i pokrój na równe części.
Krok 2
Na liście sałaty wyłóż awokado a następnie szynkę i krewetki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Szynkę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Krewetki oprósz przyprawą Knorr.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło i usmaż zamarynowane krewetki.* Przestudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej