Awokado z krewetkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Awokado z krewetkami i szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

20 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z awokado zdejmij skórkę, usuń pestkę i pokrój na równe części.

Krok 2

Na liście sałaty wyłóż awokado a następnie szynkę i krewetki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Szynkę pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Krewetki oprósz przyprawą Knorr.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło i usmaż zamarynowane krewetki.* Przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado z krewetkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej