
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado zdejmij skórkę, usuń pestkę i pokrój na równe części.
Krok 2
Na liście sałaty wyłóż awokado a następnie szynkę i krewetki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Szynkę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Krewetki oprósz przyprawą Knorr.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło i usmaż zamarynowane krewetki.* Przestudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej