Półbiszkoptowe ciasto z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

10 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotować, odstawić do całkowitego ostygnięcia.

Krok 2

Do masy wbić 4 całe jajka i miksować na wysokich obrotach mikserem ok. 5 minut.

Krok 3

Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, aby się składniki połączyły.

Krok 4

Powstałą masę wlać na blachę wysmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą, wyrównać i na wierzch poukładać owoce delikatnie obsypane mąką.

Krok 5

Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni.

Krok 6

Przed podaniem posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półbiszkoptowe ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej