Pomada czekoladowa do mazurka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

653

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparzyć wrzątkiem jajko. Do całego jajka dodać cukier, utrzeć kogel-mogel, jak cukier się trochę rozpuści, dodać kakao.

Krok 2

Stopić Kasię, miksować kakaowy kogel-mogel i dodawać po trochę ciepłej Kasi. Pięknie się miksuje, a masa ślicznie zgęstnieje na naszych oczach.

Krok 3

Pomadę wylać na kruche ciasto. Posypać różnymi bakaliami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomada czekoladowa do mazurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej