Pomada czekoladowa do mazurka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

575

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparzyć wrzątkiem jajko. Do całego jajka dodać cukier, utrzeć kogel-mogel, jak cukier się trochę rozpuści, dodać kakao.

Krok 2

Stopić Kasię, miksować kakaowy kogel-mogel i dodawać po trochę ciepłej Kasi. Pięknie się miksuje, a masa ślicznie zgęstnieje na naszych oczach.

Krok 3

Pomadę wylać na kruche ciasto. Posypać różnymi bakaliami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej