
Składniki
0.5 opakowania
2 sztuki
5 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj dokładnie, pokrój w paski i podsmaż na łyżce oleju, dodaj groszek, sardynki i podlej odrobiną wody. Dopraw do smaku.
Krok 2
Surowe jajka ubij na puch, delikatnie wymieszaj z mąką i winem, dopraw przyprawami. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwóch stron.
Krok 3
Usmaż z jednej strony, obróć i nałóż przygotowany wcześniej farsz. Zawiń obydwa brzegi ciasta do środka. Puszty omlet podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej