Puszysty saksoński omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty saksoński omlet

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

2 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj dokładnie, pokrój w paski i podsmaż na łyżce oleju, dodaj groszek, sardynki i podlej odrobiną wody. Dopraw do smaku.

Krok 2

Surowe jajka ubij na puch, delikatnie wymieszaj z mąką i winem, dopraw przyprawami. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwóch stron.

Krok 3

Usmaż z jednej strony, obróć i nałóż przygotowany wcześniej farsz. Zawiń obydwa brzegi ciasta do środka. Puszty omlet podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty saksoński omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej