Rulony śledziowe z ziołową nutką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rulony śledziowe z ziołową nutką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

8 sztuk

20

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie oczyść i namocz w zimnej wodzie.

Krok 2

Przygotuj farsz - ogórki, grzybki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystko razem wymieszaj ze śmietaną, dopraw do smaku dodając pieprz, sok z cytryny oraz Delikat Knorr.

Krok 3

Filety osusz i zwiń w rulony. Każdy z nich zepnij wykałaczką i napełnij farszem za pomocą rękawa do szprycowania. Gotowe rulony udekoruj listkami natki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rulony śledziowe z ziołową nutką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej