Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szczypt

500 gramów

6 sztuk

3 szczypty

4 łyżki

350 gramów

5 szczypt

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO DO ROLADY: Białka oddzielić od żółtek, następie białka ubić z 1 szczyptą soli na sztywno. Potem dodać żółtka, starty ser na dużych dziurkach oraz majonez - wszystko wymieszać. Ciasto wlać do wyścielonej papierem formy do pieczenia.
PIEC : W 200 STOPNIACH przez około 30 minut

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę a pieczarki w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i dusić przez 8 minut. Następnie dorzucić pieczarki przyprawić 4 szczyptami pieprzu i 2 szczyptami soli a także bazylią. Dusić aż będą lekko miękkie .

Krok 3

Filety z kurczaka przeciąć na pół i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie przyprawić 2 szczyptami pieprzu i 2 szczyptami soli. Płaty fileta położyć na górną część ostudzonego ciasta na to wyłożyć przygotowane pieczarki. Ciasto zwinąć i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.

Krok 4

PIEC : w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez około 40 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej