Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

1 szklanka

6 sztuk

500 gramów

1 sztuka

5 szczypt

6 szczypt

3 szczypty

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO DO ROLADY: Białka oddzielić od żółtek, następie białka ubić z 1 szczyptą soli na sztywno. Potem dodać żółtka, starty ser na dużych dziurkach oraz majonez - wszystko wymieszać. Ciasto wlać do wyścielonej papierem formy do pieczenia. <br/>PIEC : W 200 STOPNIACH przez około 30 minut

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę a pieczarki w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i dusić przez 8 minut. Następnie dorzucić pieczarki przyprawić 4 szczyptami pieprzu i 2 szczyptami soli a także bazylią. Dusić aż będą lekko miękkie .

Krok 3

Filety z kurczaka przeciąć na pół i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie przyprawić 2 szczyptami pieprzu i 2 szczyptami soli. Płaty fileta położyć na górną część ostudzonego ciasta na to wyłożyć przygotowane pieczarki. Ciasto zwinąć i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.

Krok 4

PIEC : w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez około 40 minut

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej