
Składniki
600 gramów
50 gramów
1 łyżka
400 mililitrów
1 opakowanie
50 mililitrów
3 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dopraw solą i pieprzem do smaku. Pozostaw na talerzu.

Krok 2
Na patelni przygotuj sos. W tym celu na rozgrzanej oliwie podsmaż paprykę, cukinię czosnek.

Krok 3
Gdy warzywa lekko się zeszklą, całość zalej pomidorami, dodaj kapary i oliwki, dodaj fix Knorr wymieszany z 100 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
W sosie ułóż kawałki ryby. Patelnię przykryj. Sos gotuj na wolnym ogniu, delikatnie mieszając tak, żeby nie uszkodzić kawałków ryby. Po około 4-5 minutach ryba powinna dojść w środku.

Krok 5
Całość oprósz natką pietruszki.


Dobra rada:
Rybę też możesz oprószyć w mące i obsmażyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej