
Składniki
4 sztuki
20 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Następnie opłucz śledzie, wytrzyj je do sucha, filetuj, po czym pokrój na kawałki.

Krok 2
Żurawinę (lub powidła z borówek), musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszaj. Śledzie solone namocz przez kilka godzin.

Krok 3
Ogórka konserwowego pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie słupki. Pieczeń cielęcą pokrój w kostkę.

Krok 4
Przygotowane składniki wrzuć razem z kawałkami ryby do miski i dobrze wymieszaj. Dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Przed podaniem odstaw przynajmniej na 2 godziny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej