
Składniki
4 sztuki
20 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Następnie opłucz śledzie, wytrzyj je do sucha, filetuj, po czym pokrój na kawałki.

Krok 2
Żurawinę (lub powidła z borówek), musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszaj. Śledzie solone namocz przez kilka godzin.

Krok 3
Ogórka konserwowego pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie słupki. Pieczeń cielęcą pokrój w kostkę.

Krok 4
Przygotowane składniki wrzuć razem z kawałkami ryby do miski i dobrze wymieszaj. Dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Przed podaniem odstaw przynajmniej na 2 godziny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej