Śledzie z żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

226 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

307 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Następnie opłucz śledzie, wytrzyj je do sucha, filetuj, po czym pokrój na kawałki.

Śledzie z żurawiną - Krok 1

Krok 2

Żurawinę (lub powidła z borówek), musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszaj. Śledzie solone namocz przez kilka godzin.

Śledzie z żurawiną - Krok 2

Krok 3

Ogórka konserwowego pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie słupki. Pieczeń cielęcą pokrój w kostkę.

Śledzie z żurawiną - Krok 3

Krok 4

Przygotowane składniki wrzuć razem z kawałkami ryby do miski i dobrze wymieszaj. Dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Przed podaniem odstaw przynajmniej na 2 godziny.

Śledzie z żurawiną - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej