Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka z sałaty rzymskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych z waflami ryżowymi
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
8 listki
16 sztuk
1.33 sztuki
4 łyżeczki
8 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sałatę, pomidorki, bazylię umyj i osusz. Sałatę podrzyj na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój w ćwiartki, z bazylii oberwij listki i niezbyt drobno posiekaj.

Krok 2
Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój w plasterki.

Krok 3
Na talerzu ułóż sałatę, następnie mozzarellę i pomidorki. Skrop oliwą z oliwek, posyp bazylią.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej