Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

7

39 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

560 gramów

6 łyżeczek

1.33 sztuki

8 łyżeczek

2 łyżeczki

24 sztuki

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Filet z dorsza umyj, osusz. Umyj cytrynę, otrzyj skórkę skrobakiem do cytrusów, wyciśnij sok. Koperek umyj, osusz, drobno posiekaj. Rybę posyp koperkiem (1 łyżeczką) i skórką z cytryny, pokrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny. Następnie ułóż rybę w parowarze lub naczyniu do gotowania na parze i ugotuj. Florę ProActiv rozpuść w kąpieli wodnej, polej nią rybę.

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, posyp pozostałym koperkiem.

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - Krok 2

Krok 3

Kapustę pekińską oczyść, poszatkuj. Śliwki pokrój w paseczki, dodaj do kapusty. Olej z pestek winogron wymieszaj z octem śliwkowym. Polej surówkę.

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej