
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.2 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
9 łyżek
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
50 gramów
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka i marchew ugotuj na twardo.
Krok 2
Namoczona w mleku bułkę, filety śledziowe bez skóry, obrane jabłko, cebulę zmiel dwa razy w maszynce.
Krok 3
Do masy dodaj masło, ocet oraz przyprawę Knorr i dokładnie ubij.
Krok 4
Na półmisku z masy uformuj kształt ryby, posyp posiekanym jajkiem, przybierz plastrami marchewki, pomidorem, ogórkiem i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej