Śledź mielony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź mielony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.2 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

9 łyżek

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka i marchew ugotuj na twardo.

Krok 2

Namoczona w mleku bułkę, filety śledziowe bez skóry, obrane jabłko, cebulę zmiel dwa razy w maszynce.

Krok 3

Do masy dodaj masło, ocet oraz przyprawę Knorr i dokładnie ubij.

Krok 4

Na półmisku z masy uformuj kształt ryby, posyp posiekanym jajkiem, przybierz plastrami marchewki, pomidorem, ogórkiem i natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej