Śledź mielony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź mielony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.2 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

9 łyżek

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka i marchew ugotuj na twardo.

Krok 2

Namoczona w mleku bułkę, filety śledziowe bez skóry, obrane jabłko, cebulę zmiel dwa razy w maszynce.

Krok 3

Do masy dodaj masło, ocet oraz przyprawę Knorr i dokładnie ubij.

Krok 4

Na półmisku z masy uformuj kształt ryby, posyp posiekanym jajkiem, przybierz plastrami marchewki, pomidorem, ogórkiem i natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź mielony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej