tarta z owocami, kremem i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

244

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.25 szklanki

0.5 sztuki

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1

krem:

4 sztuki

9 łyżek

1 szklanka

1 opakowanie

dodatki:

35 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szybko wyrobić ciasto i odstawić je do lodówki na pół godziny.

Krok 2

Natłuścić formę do tarty, wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem i upiec na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym ubić na parze (miska włożona do garnka, w którym gotuje się woda).

Krok 4

Śmietankę zagotować, wlać do kremu i nadal ubijając.

Krok 5

Mieszać, aż krem zgęstnieje i będzie trzymał się łyżki.

Krok 6

Rozsmarować na ostygniętym cieście.

Krok 7

Obłożyć owocami, zalać galaretką i wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tarta z owocami, kremem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej