
Składniki
40 mililitrów
null
null
1 łyżka
null
0.5 sztuki
150 mililitrów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku rozpuść cukier, następnie zalej go kawą i poczekaj, aż wszystko się dokładnie połączy. Dodaj brandy, ponownie zagotuj i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Dobrze schłodzony sos wlej na dno pucharka, dodaj lody i jedno ciasteczko.
Krok 3
Tabliczkę czekolady rozpuść w wodnej kąpieli, na pergamin nanieś odpowiednią ilość łyżką, rozsmarowując brzegi. Dekorację wstaw na chwilę do lodówki.
Krok 4
Deser posyp kakao i pokruszonymi ciasteczkami, udekoruj truskawkami, płatem czekolady i listkami mięty.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej