Włoski deser z lodami tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski deser z lodami tiramisu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

null

null

1 łyżka

null

0.5 sztuki

150 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść cukier, następnie zalej go kawą i poczekaj, aż wszystko się dokładnie połączy. Dodaj brandy, ponownie zagotuj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Dobrze schłodzony sos wlej na dno pucharka, dodaj lody i jedno ciasteczko.

Krok 3

Tabliczkę czekolady rozpuść w wodnej kąpieli, na pergamin nanieś odpowiednią ilość łyżką, rozsmarowując brzegi. Dekorację wstaw na chwilę do lodówki.

Krok 4

Deser posyp kakao i pokruszonymi ciasteczkami, udekoruj truskawkami, płatem czekolady i listkami mięty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej