
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne wymieszać ze szklanką wody i dwoma łyżkami oliwy, pozwoli to nadać sosowi idealna konsystencję. Całość zagotuj i odstawić na bok.

Krok 2
Płaty rozmrożonego ciasta francuskiego rozwałkuj delikatnie i pokrój na kwadraty o boku ok. 8x8cm. Spód ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Na brzeg ciasta przyklej półcentymetrowy pasek wycięty z pozostałego ciasta.

Krok 3
W powstałej studni ułóż składniki: ser pomidorki przekrojone na pół , oliwki. Całość zapiecz około 20 minut w temperaturze 200°C.

Krok 4
Tartaletki podawaj udekorowane rukolą.


Dobra rada:
Tartaletki możesz wzbogacić ulubionymi dodatkami np. kiełbasą chorizo lub kawałkami tuńczyka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tartaletki z ciasta francuskiego
Ten przepis udowadnia, że elegancka przekąska może być prosta i szybka w przygotowaniu. Efektowne tartaletki z ciasta francuskiego na słono prezentują się idealnie, a jeszcze lepiej smakują. Przekonaj się o tym we własnej kuchni. Przygotowanie zajmie ci tylko trzy kwadranse.
Dla kogo?
Do przyrządzenia tego dania będziesz potrzebować m.in. ciasta francuskiego – gotowego lub przyrządzonego samodzielnie. Przepis będzie odpowiadać zarówno doświadczonym kucharzom szukającym wyzwań, jak i szefom kuchni ceniącym wygodę. Ciasto pokrój na kwadraty i posmaruj pomidorowym sosem, przyklejając na ich brzeg półcentymetrowy pasek wycięty z pozostałego ciasta. Na środku każdej części tartaletek z ciasta francuskiego ułóż: pomidory (najlepsze będą malinowe lub koktajlowe), czarne oliwki oraz starty parmezan lub inny twardy ser.
Na jaką okazję?
Tartaletki z ciasta francuskiego to doskonała propozycja na imprezowe menu. Sprawdzą się także jako przekąska lub przystawka przed daniem głównym. Będą trafionym wyborem bez względu na okazję.
Czy wiesz, że?
Składniki tartaletek wytrawnych z ciasta francuskiego dobieraj dowolnie, dobrym pomysłem będzie przygotowanie kilku wariantów, na przykład z pieczarkami, kiełbasą chorizo czy mozzarellą. Dobry dodatek może stanowić również cukinia pokrojona w cienkie plastry. Piecz tartaletki do momentu zarumienienia się brzegów ciasta i roztopienia sera.
Dla urozmaicenia:
Kiedy będą gotowe, ozdób je świeżą rukolą, bazylią lub pietruszką. Co jeszcze możesz zrobić? Tartaletki z ciasta francuskiego serwuj z sosem pomidorowym, czosnkowym lub ziołowym.