Ostry makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Papryczkę rozetnij usuń nasionka i potnij na małe kawałki, pomidory obierz i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i duś przez 15-20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku i wymieszaj z makaronem. Ostry makaron z pomidorami podawaj udekorowany listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ajvar
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej