Ostry makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Papryczkę rozetnij usuń nasionka i potnij na małe kawałki, pomidory obierz i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i duś przez 15-20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku i wymieszaj z makaronem. Ostry makaron z pomidorami podawaj udekorowany listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej