Ostry makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Papryczkę rozetnij usuń nasionka i potnij na małe kawałki, pomidory obierz i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i duś przez 15-20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku i wymieszaj z makaronem. Ostry makaron z pomidorami podawaj udekorowany listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej