Ostry makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Papryczkę rozetnij usuń nasionka i potnij na małe kawałki, pomidory obierz i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i duś przez 15-20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku i wymieszaj z makaronem. Ostry makaron z pomidorami podawaj udekorowany listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej