
Składniki
0.5 sztuki
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
300 gramów
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź.
Krok 2
Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Papryczkę rozetnij usuń nasionka i potnij na małe kawałki, pomidory obierz i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i duś przez 15-20 minut.
Krok 4
Dopraw do smaku i wymieszaj z makaronem. Ostry makaron z pomidorami podawaj udekorowany listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej