PRZEPISY.PL

Polędwica z jelenia

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbki czosnku3 szt
  • cytryna0.5 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki1 łyżka
  • cukier1 szczypta
  • olej słonecznikowy100 ml
    • Krok 1

      Polędwicę natrzyj olejem wymieszanym z pieprzem i jednym roztartym ząbkiem czosnku, ciasno zwiń i zawiń w papier pergaminowy, wstaw na 3 godz. do lodówki.
    • Krok 2

      Włóż do brytfanny dodaj połowę oleju, wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz lekko skrapiając wrzącą wodą. Upieczone mięso wyjmij, ostudź i pokrój w plastry.
    • Krok 3

      Do brytfanny z sosem dodaj pozostały olej, roztarty czosnek, rozdrobnioną zieloną pietruszkę, chwilę podsmaż, włóż porcje mięsa, posól, podduś pod przykryciem ok. 10 minut na małym ogniu. Podawaj porcje mięsa lekko polane sosem z dodatkiem frytek i zielonej sałaty.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    123
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    121
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe
    1695
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe