Pieczona koźlina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona koźlina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj i osusz mięso. W udźcu, łopatce, combrze zrób nożem „kieszenie” i powtykaj w niej cząstki obranej cytryny i liście laurowe.

Krok 2

Dodaj sól i pieprz, a następnie natrzyj jogurtem Pozostaw w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 2-2,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Co 15 minut podlewaj wytworzonym naturalnym sosem i skrapiaj oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażone czerwone pomidory
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej