Pieczona koźlina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

0

3 szklanki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj i osusz mięso. W udźcu, łopatce, combrze zrób nożem „kieszenie” i powtykaj w niej cząstki obranej cytryny i liście laurowe.

Krok 2

Dodaj sól i pieprz, a następnie natrzyj jogurtem Pozostaw w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 2-2,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Co 15 minut podlewaj wytworzonym naturalnym sosem i skrapiaj oliwą.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Blok czekoladowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Liść laurowy z Turcji Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Liść laurowy z Turcji Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej