Pieczona koźlina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj i osusz mięso. W udźcu, łopatce, combrze zrób nożem „kieszenie” i powtykaj w niej cząstki obranej cytryny i liście laurowe.

Krok 2

Dodaj sól i pieprz, a następnie natrzyj jogurtem Pozostaw w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 2-2,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Co 15 minut podlewaj wytworzonym naturalnym sosem i skrapiaj oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej