Ucha rybacka z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha rybacka z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

4 litry

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, wypatrosz i odfiletuj. Filety odłóż, a z resztę ryby zalej wodą, dodaj kostki Knorr i ugotuj bulion.

Krok 2

Bulion przecedź i włóż do niego poporcjowane filety – razem gotuj do 15 minut.

Krok 3

Wyjmij mięso z filetów 1 włóż krążki cebuli, liść laurowy i pieprz.

Krok 4

Po chwili włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj aż zmiękną. Gdy ziemniaki zmiękną dodaj na powrót rybę, posiekaną zieleninę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha rybacka z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej