
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
4 litry
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
2 sztuki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, wypatrosz i odfiletuj. Filety odłóż, a z resztę ryby zalej wodą, dodaj kostki Knorr i ugotuj bulion.
Krok 2
Bulion przecedź i włóż do niego poporcjowane filety – razem gotuj do 15 minut.
Krok 3
Wyjmij mięso z filetów 1 włóż krążki cebuli, liść laurowy i pieprz.
Krok 4
Po chwili włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj aż zmiękną. Gdy ziemniaki zmiękną dodaj na powrót rybę, posiekaną zieleninę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej