Wątróbka z drobiu na grzankach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z drobiu na grzankach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

80 mililitrów

1 szczypta

5 gramów

0.5 pęczka

4 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbkę, a następnie posiekaj.

Krok 2

Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na oleju. Gdy się zarumieni, wrzuć wątróbkę.

Krok 3

Wątróbkę dopraw szczyptą pieprzu oraz przyprawą Knorr.

Krok 4

Przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój na szerokie kromki. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 10 minut 180 stopni.

Krok 5

Wątróbkę posyp posiekaną natką pietruszki i szałwią. Nakładaj na grzanki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z drobiu na grzankach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej