
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
80 mililitrów
1 szczypta
5 gramów
0.5 pęczka
4 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie oczyść wątróbkę, a następnie posiekaj.
Krok 2
Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na oleju. Gdy się zarumieni, wrzuć wątróbkę.
Krok 3
Wątróbkę dopraw szczyptą pieprzu oraz przyprawą Knorr.
Krok 4
Przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój na szerokie kromki. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 10 minut 180 stopni.
Krok 5
Wątróbkę posyp posiekaną natką pietruszki i szałwią. Nakładaj na grzanki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej