WIELKANOCNE MAZURKI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

126 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

masa kajmakowa:

1 puszka

10 dekagramów

masa czekoladowa:

1 opakowanie

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm.

Krok 2

Przełożyć na blaszkę, najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia, wykonać ozdobne brzegi.

Krok 3

Piec w gorącym piekarniku do zrumienienia.

Krok 4

Wcześniej, poprzedniego dnia gotować zamkniętą puszkę mleka w wodzie na małym ogniu przez 2, 3 godziny. Nie otwierać gorącej puszki!

Krok 5

Kasię utrzeć, dodając ostygnięte skondensowane mleko. Na upieczony spód wyłożyć masę kajmakową, zrobić dekorację.

Krok 6

Żeby zrobić mazurek bakaliowy, na upieczony spód układać posiekane bakalie, zalać wszystko roztopioną czekoladą. Zrobić dekorację.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WIELKANOCNE MAZURKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej