Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

441 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

516 osób wydrukowało

Pobierz pdf

944 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukole posiekaj nożem wymieszaj z majonezem. Posiekaj chili.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz połącz oliwą rozdrobnij widelcem połącz z chili jajami , dopraw do smaku sokiem z połówki cytryny i solą.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 3

Krok 4

Ciabatę pokrój w grube plastry , opiecz w piekarniku, na wierzchnią warstwę kanapki ułóż rukolę z majonezem na wierzch połóż płat łososia, na łososia nałóż pastę z awokado, oprósz czarnuszką całość udekoruj kiełkami rzodkiewki.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem

Awokado to zdecydowanie jeden z najmodniejszych produktów ostatnich lat. Owoc jedyny w swoim rodzaju, który na tle innych wyróżnia się niezrównaną wszechstronnością. Bardzo łatwo jest włączyć go do wytrawnych receptur. Pojawia się w sałatkach, jest podstawą pikantnego guacamole, a tym razem umieścimy go na kanapce w towarzystwie wieloziarnistej bagietki i wędzonego łososia.

Dla kogo?

Każdy pasjonat gotowania wie, że nawet z pozornie zwykłej potrawy można uczynić fantastyczną ucztę. W przypadku kanapek liczą się detale. Przed Wami naprawdę stylowy smakołyk.

Na jaką okazję?

Zielona kanapka z pastą z awokado pasuje nie tylko do wiosennego jadłospisu. Po ten przepis sięgajcie zawsze wtedy, gdy macie ochotę „pokolorować” swoje talerze i poczuć się jak w modnej knajpce.

Czy wiesz, że?

Dojrzało awokado najłatwiej rozpoznać na podstawie dotyku. Miąższ powinien uginać się pod naciskiem palca i szybko wrócić do pierwotnego kształtu.

Dla urozmaicenia:

Orzeźwiającym dodatkiem do awokado i jajka będzie garść świeżej mięty.