Ziemniaki faszerowane migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ziemniaki faszerowane migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

null

4 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

2 szklanki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaku umyj, nakłuj w kilku miejscach, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Czosnek rozetrzyj z solą, wymieszaj z sokiem z cytryny i migdałami, dodaj stopniowo oliwę, utrzyj.

Krok 3

Upieczone ziemniaki przekrój na połowy, wyjmij część miąższu, dodaj go do utartych migdałów, utrzyj.

Krok 4

Pieczarki posiekaj i dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i wypełnij farszem ziemniaki.

Krok 5

Ułóż w żaroodpornym naczyniu i zapiekaj około 30 minut.

Krok 6

Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj roztarty wcześniej czosnek, paprykę, pieprz cayenne, zamieszaj i gotuj na małym ogniu około 3 minuty.

Krok 7

Dodaj miód, sos sojowy, ocet, bulion, posiekane migdały i gotuj na małym ogniu około 30 minut. Gotowym sosem polej upieczone ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki faszerowane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej