
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
100 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Duży i płaski kawałek brzuszka wieprzowego nacieramy musztardą, chrzanem, solą, pieprzem, majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 2
Żurawinę moczymy w czerwonym winie.
Krok 3
Na wewnętrznej stronie zamarynowanego mięsa układamy odsączoną żurawinę. Zwijamy w roladę. Związujemy sznurkiem masarskim/spinamy wykałaczkami.
Krok 4
Przekładamy do rękawa do pieczenia. Zamykamy klipsami, robimy kilka nakłuć w folii. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,5 godziny.
Krok 5
Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno jako wędlinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































