Rolada z brzuszka z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z brzuszka z żurawiną

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

100 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duży i płaski kawałek brzuszka wieprzowego nacieramy musztardą, chrzanem, solą, pieprzem, majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Krok 2

Żurawinę moczymy w czerwonym winie.

Krok 3

Na wewnętrznej stronie zamarynowanego mięsa układamy odsączoną żurawinę. Zwijamy w roladę. Związujemy sznurkiem masarskim/spinamy wykałaczkami.

Krok 4

Przekładamy do rękawa do pieczenia. Zamykamy klipsami, robimy kilka nakłuć w folii. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,5 godziny.

Krok 5

Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno jako wędlinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z brzuszka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej