Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami
łatwe
345 osób zapisało

Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Mięso mielone wraz z warzywami smaż przez około 8 minut, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki, Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami
Klasyczne spaghetti Bolognese z pomidorami zachwyci nie tylko zagorzałych smakoszy dań włoskich. Posmakuje każdemu, kto ma ochotę na miskę prostej potrawy bez wymyślnych składników. Na dodatek, to danie przygotujesz w zaledwie pół godziny, więc nada się na szybką kolację, gdy nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie. Sekret dobrego spaghetti tkwi w gęstym, mięsnym sosie, pełnym pomidorów i aromatycznych przypraw. Przyrządzisz go na bazie zaledwie kilku składników: pomidorów z puszki, mięsa mielonego cebuli, selera naciowego, ziołowej przyprawy Knorr oraz wody. Wyśmienity sos podawaj z idealnie ugotowanym, jędrnym makaronem spaghetti. Jeśli nie masz spaghetti, z powodzeniem możesz użyć innego, np. penne lub kokardek. To wyborne włoskie danie koniecznie podawaj ze startym parmezanem, a na koniec udekoruj świeżą bazylią lub listkami innych ziół. Pycha!