Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami
łatwe
318 osób zapisało
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Mięso mielone wraz z warzywami smaż przez około 8 minut, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.
Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki, Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami
Klasyczne spaghetti Bolognese z pomidorami zachwyci nie tylko zagorzałych smakoszy dań włoskich. Posmakuje każdemu, kto ma ochotę na miskę prostej potrawy bez wymyślnych składników. Na dodatek, to danie przygotujesz w zaledwie pół godziny, więc nada się na szybką kolację, gdy nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie. Sekret dobrego spaghetti tkwi w gęstym, mięsnym sosie, pełnym pomidorów i aromatycznych przypraw. Przyrządzisz go na bazie zaledwie kilku składników: pomidorów z puszki, mięsa mielonego cebuli, selera naciowego, ziołowej przyprawy Knorr oraz wody. Wyśmienity sos podawaj z idealnie ugotowanym, jędrnym makaronem spaghetti. Jeśli nie masz spaghetti, z powodzeniem możesz użyć innego, np. penne lub kokardek. To wyborne włoskie danie koniecznie podawaj ze startym parmezanem, a na koniec udekoruj świeżą bazylią lub listkami innych ziół. Pycha!