Zupa z soczewicy z selerem naciowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 listek

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewice ugotować, według przepisu na opakowaniu.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 1

Krok 2

Do ugotowanej soczewicy w garnku dodać bulion. Całość zagotować i dodać pokrojonego na drobne kawałki: selera, cebulę, pora i przyprawy. Całość gotować ok. 15 minut na małym ogniu.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 2

Krok 3

Chleb przyrumienić w tosterze (przygotować grzankę do zupy). Zupę na talerzu posypać natką pietruszki.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej