Ziemniaki z czosnkiem i masłem - przepis na patelni | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

30 mililitrów

4 sztuki

24 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę o boku ok.3cm., podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, aż nabiorą rumianego koloru, przez ok. 10-15 minut.

Krok 2

Dodaj posiekany czosnek.

Krok 3

Dopraw potrawę przyprawą w mini kostkach Knorr. Dodaj masło i duś na małym ogniu jeszcze przez ok.10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapuśniak góralski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej