Bananowo-truskawkowe na zimno

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

12 dekagramów

8 dekagramów

1 łyżeczka

krem:

3 sztuki

1 szklanka

25 dekagramów

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżeczki

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka.

Krok 2

Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.

Krok 3

Tortownicę smarujemy Kasią i wysypujemy bułką tartą.

Krok 4

Wylewamy masę i pieczemy biszkopt ok. 30-40 min. w 175 stopni C.

Krok 5

Po upieczeniu czekamy, aż zupełnie wystygnie i przekrajamy na pół.

Krok 6

Masa owocowa: Kasię ucieramy z cukrem i kolejno dodajemy ser, jogurt i rozgniecione (albo zmiksowane) owoce.

Krok 7

Masę dokładnie utrzeć i na samym końcu dodać żelatynę, uprzednio namoczoną w niewielkiej ilości wody i rozpuszczoną.

Krok 8

Pierwszą część biszkoptu wykładamy do tortownicy i wylewamy na to 3/4 masy, przykrywamy drugą częścią biszkoptu.

Krok 9

Następnie wylewamy resztę masy i wkładamy na godzinę do lodówki, po czym zalewamy tężejącą galaretką.

Krok 10

Wkładamy ponownie do lodówki najlepiej na noc. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowo-truskawkowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej