biało-czerwony sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 opakowanie

masa czerwona:

70 dekagramów

3 łyżeczki

masa biała:

1 opakowanie

1 szklanka

4 łyżki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki zmiksować.

Krok 2

Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach letniej przegotowanej wody, następnie ogrzać w kąpieli wodnej i połączyć z musem truskawkowym.

Krok 3

Odstawić w chłodne miejsce.

Krok 4

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy, wylać tężejącą masę truskawkową, na wierzch kolejna warstwa biszkoptów.

Krok 5

Odstawić do stężenia.

Krok 6

Masa biała: budyń ugotować na 1 szkl. mleka, po ostudzeniu połączyć z utartą na puch Kasią.

Krok 7

Śmietankę ubić - połączyć delikatnie z masą budyniową.

Krok 8

Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody, ogrzać i połączyć z masą.

Krok 9

Białą masę wyłożyć na masę truskawkową.

Krok 10

Schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej