biało-czerwony sernik

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

masa czerwona:

70 dekagramów

3 łyżeczki

masa biała:

1 opakowanie

1 szklanka

4 łyżki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki zmiksować.

Krok 2

Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach letniej przegotowanej wody, następnie ogrzać w kąpieli wodnej i połączyć z musem truskawkowym.

Krok 3

Odstawić w chłodne miejsce.

Krok 4

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy, wylać tężejącą masę truskawkową, na wierzch kolejna warstwa biszkoptów.

Krok 5

Odstawić do stężenia.

Krok 6

Masa biała: budyń ugotować na 1 szkl. mleka, po ostudzeniu połączyć z utartą na puch Kasią.

Krok 7

Śmietankę ubić - połączyć delikatnie z masą budyniową.

Krok 8

Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody, ogrzać i połączyć z masą.

Krok 9

Białą masę wyłożyć na masę truskawkową.

Krok 10

Schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biało-czerwony sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej