Biszkopt

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

krem:

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt i przekroić na połowę.

Krok 2

W ½ szklanki mleka rozpuszczamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wlewamy do gotującej wody.

Krok 3

Gdy masa zgęstnieje, dodajemy 1 galaretkę i mieszamy.

Krok 4

Na połówkę rozkładamy pokrojone owoce (np. kiwi, mandarynki, itp.). Przekładamy biszkopt masą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej