biszkopt z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij
biszkopt z brzoskwiniami

Składniki

biszkopt:

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

masa:

2 opakowania

2 opakowania

1.5 szklanki

1 sztuka

dodatki:

1 opakowanie

krem:

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt z 3 jaj.

Krok 2

Zostawić w blaszce do wystygnięcia.

Krok 3

Ułożyć na nim pokrojone w kostkę brzoskwinie.

Krok 4

Galaretki rozrobić w 2 szklankach wody.

Krok 5

Gdy masa lekko stężeje, wylać ją na brzoskwinie i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Krok 6

Galaretki brzoskwiniowe rozrobić w 1 szklance wody, po czym wystudzić.

Krok 7

Śnieżki ubić z mlekiem, następnie - powoli miksując - wlewać jogurt i galaretkę.

Krok 8

Powstałą masę wylać na brzoskwinie. Dowolnie udekorować wierzch.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mandaryna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej