Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem
NOWY PRZEPIS
łatwe
258 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bagietkę pokrój w 1 cm kromki i zapiecz w piekarniku z opcja grill ok. 3 min.

Krok 2
Pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno posiekaj, łososia pokrój w paski.

Krok 3
Całość przełóż do miski, dodaj oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na gotowe grzanki.


Dobra rada:
Idealnym dodatkiem będzie świeża natka pietruszki i cząstki cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem
Pochodząca z Włoch bruschetta pierwotnie była prostą potrawą popularną wśród rolników. Dziś stanowi jedną z najbardziej rozpoznawalnych i stylowych przekąsek, którą warto serwować, gdy szefowi kuchni zależy na wprowadzeniu do jadalni śródziemnomorskiej atmosfery. Czasami potrzeba naprawdę niewiele, by wyczarować fenomenalne danie!
Dla kogo? Dla miłośników włoskich kulinariów bruschetta jest przystawką, która obowiązkowo powinna pojawić się na stole przed daniem głównym.
Na jaką okazję? Bruschette z łososiem i pomidorami można wykorzystać jako pomysł na chrupiący starter albo przekąskę idealną na przyjęcia. Nie chcecie jeść na kolację zwyczajnych kanapek? Odrobina finezji na co dzień jest zawsze mile widziana!
Czy wiesz, że? Podstawę każdej bruschetty stanowi chrupiące pieczywo, posmarowane oliwą z dodatkiem startego czosnku.
Dla urozmaicenia: Wariantów tej wyjątkowej przekąski istnieje tyle, ilu kucharzy. Nie miejcie oporów przed dodaniem do niej np. suszonych pomidorów, oliwek albo mozzarelli. Włoskie grzanki udekorujcie listkami bazylii.