Budyniowiec truskawkowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

108 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

35 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

3 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta połączyć, wymieszać i zagnieść.

Krok 2

Podzielić na dwie części.

Krok 3

Jedną schować do lodówki.

Krok 4

2 szklanki mleka zagotować z 3 łyżkami cukru.

Krok 5

W 1 szklance mleka rozrobić budyń z 2 łyżkami mąki.

Krok 6

Połączyć.

Krok 7

Ugotowanym budyniem posmarować jedną część rozłożonego w brytfance ciasta, położyć gęsto pokrojone truskawki.

Krok 8

Ciastem z lodówki obłożyć wierzch.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyniowiec truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej