
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
400 gramów
1 łyżka
2 łyżeczki
125 mililitrów
150 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki, pozbaw pestek i pokrój w kawałki. Czosnek drobno posiekaj.

Krok 2
Przełóż mango i czosnek do garnka o grubym dnie. Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem soli. Zagotuj.

Krok 3
Trzymaj na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 godz. W razie potrzeby, podlewając nieco wodą Posól do smaku.

Krok 4
Podawaj na zimno jako dodatek do dań typu curry.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej