Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

krem:

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

masa kremowa:

0.5 litra

3 łyżki

2 łyżki

wierzch:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: 4 całe jajka ubijać, dodać cukier, wymieszać i dodać mąkę.

Krok 2

Wylać na blachę posmarowaną Kasią, wstawić do pieca nagrzanego 200 stopni, piec 30 min.

Krok 3

Po wyciągnięciu pozostawić do ostudzenia.

Krok 4

Masa jabłkowa: pół szklanki wody zagotować, dodać pół kostki Kasi i szklankę cukru, do tego dodać 6 startych jabłek.

Krok 5

Zagotować.

Krok 6

Dodać budyń wiśniowy, w jednej szklance wody zagotować, następnie dodać jedno żółtko, zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić.

Krok 7

Do masy wlać wcześniej przygotowaną ostudzoną galaretkę, wymieszać.

Krok 8

Następnie wyłożyć masę na biszkopt.

Krok 9

Masa kremowa: pół litra kremówki ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru i 2 łyżki żelatyny rozrobionej w wodzie i ostudzonej.

Krok 10

Przygotowaną masę kremową wyłożyć na wierzch jabłek.

Krok 11

Na koniec można posypać wiórkami czekoladowymi.

Krok 12

Włożyć do lodówki na 1h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto jogurtowe z jagodami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej