Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

1152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

krem:

0.5 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

masa kremowa:

0.5 litra

3 łyżki

2 łyżki

wierzch:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: 4 całe jajka ubijać, dodać cukier, wymieszać i dodać mąkę.

Krok 2

Wylać na blachę posmarowaną Kasią, wstawić do pieca nagrzanego 200 stopni, piec 30 min.

Krok 3

Po wyciągnięciu pozostawić do ostudzenia.

Krok 4

Masa jabłkowa: pół szklanki wody zagotować, dodać pół kostki Kasi i szklankę cukru, do tego dodać 6 startych jabłek.

Krok 5

Zagotować.

Krok 6

Dodać budyń wiśniowy, w jednej szklance wody zagotować, następnie dodać jedno żółtko, zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić.

Krok 7

Do masy wlać wcześniej przygotowaną ostudzoną galaretkę, wymieszać.

Krok 8

Następnie wyłożyć masę na biszkopt.

Krok 9

Masa kremowa: pół litra kremówki ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru i 2 łyżki żelatyny rozrobionej w wodzie i ostudzonej.

Krok 10

Przygotowaną masę kremową wyłożyć na wierzch jabłek.

Krok 11

Na koniec można posypać wiórkami czekoladowymi.

Krok 12

Włożyć do lodówki na 1h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej