Ciasto czekoladowo-truskawkowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

191 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

468 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

250 gramów

125 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

masa czekoladowa:

330 mililitrów

300 gramów

50 gramów

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem.

Krok 2

Ciasto wyłóż na stół, zagnieć w kulkę i odłóż na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty o średnicy 26cm i piecz w 180 st. C około 20 minut.

Krok 4

Śmietankę zagotuj w rondelku.

Krok 5

Dodaj czekoladę i Kasię, i mieszaj, aż masa będzie gładka.

Krok 6

Masę lekko przestudź, wymieszaj z likierem i wylej na ciasto.

Krok 7

Umyte i osuszone truskawki ułóż na masie czekoladowej.

Krok 8

Ciasto odstaw na kilka godzin do lodówki. .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej